[ חזרה ]

הנקה ומעבר למזון מוצק

  • הזמן להתחיל במזון מוצק תלוי בתינוק
  • לא לעצור את התינוק- לקראת גיל 4 חודשים-חצי שנה יראה סימני התעניינות
  • עדיף לתת ירקות ופירות מרוסקים במקום תמ"ל אם האם עובדת הרבה שעות ואין מספיק חלב שאוב
  • מזונות שמספקים ברזל ואבץ- חשוב מאוד!
  • תינוק בשל זקוק במיוחד לברזל ממקור אחר מחלב אם בגיל 6-9 חודשים
  • זהירות עם פירות וירקות אלרגניים- תותים, אפרסק, קיווי,חלבון ביצה,לא להוסיף אבקת מרק!
  • תינוקות יונקים מעכלים מוצקים טוב יותר ומוקדם יותר מאחר וחלב אם מכיל אנזימים שעוזרים בעיכול של שומנים,חלבונים ופחמימות
  • תינוקות יונקים רגילים לטעמים מרובים משום שמזונות רבים עוברים בחלב אם
  • לתת בהתחלה:אוכל רך, צר וארוך שנוח להחזיק ביד או מרוסק בכפית
  • לשמור על ההנקה תוך כדי תהליך המעבר למוצקים!!
  • אם התינוק מסרב- נסו שוב- התינוק צריך להחשף 10 פעמים למזון מסוים עד שיחליט שהוא מעונין בו
  • לגוון סוגים שונים של פירות וירקות
  • להוסיף בשר בשלב מוקדם- עדיף הודו אדום או בשר בקר רזה-לבשל בתוך מרק עם ירקות ואפילו אורז. לטחון הכל ולתת לתינוק
  • לא מומלץ לתת מוצרי חלב לפני גיל 9 חודשים-להתחיל ביוגורט לבן ביו
  • דבש וחלב פרה- לא לפני גיל שנה
  • ביצה- עדיף לקראת גיל שנה
  • המרקם של המזון צריך להתאים לגיל התינוק- איכלו ביחד איתו ארוחה משפחתית, להפוך את המעבר לאכילה חיובית ועצמאית!

[ חזרה ]