[ חזרה ]
הנקה ומעבר למזון מוצק
- הזמן להתחיל במזון מוצק תלוי בתינוק
- לא לעצור את התינוק- לקראת גיל 4 חודשים-חצי שנה יראה סימני התעניינות
- עדיף לתת ירקות ופירות מרוסקים במקום תמ"ל אם האם עובדת הרבה שעות ואין מספיק חלב שאוב
- מזונות שמספקים ברזל ואבץ- חשוב מאוד!
- תינוק בשל זקוק במיוחד לברזל ממקור אחר מחלב אם בגיל 6-9 חודשים
- זהירות עם פירות וירקות אלרגניים- תותים, אפרסק, קיווי,חלבון ביצה,לא להוסיף אבקת מרק!
- תינוקות יונקים מעכלים מוצקים טוב יותר ומוקדם יותר מאחר וחלב אם מכיל אנזימים שעוזרים בעיכול של שומנים,חלבונים ופחמימות
- תינוקות יונקים רגילים לטעמים מרובים משום שמזונות רבים עוברים בחלב אם
- לתת בהתחלה:אוכל רך, צר וארוך שנוח להחזיק ביד או מרוסק בכפית
- לשמור על ההנקה תוך כדי תהליך המעבר למוצקים!!
- אם התינוק מסרב- נסו שוב- התינוק צריך להחשף 10 פעמים למזון מסוים עד שיחליט שהוא מעונין בו
- לגוון סוגים שונים של פירות וירקות
- להוסיף בשר בשלב מוקדם- עדיף הודו אדום או בשר בקר רזה-לבשל בתוך מרק עם ירקות ואפילו אורז. לטחון הכל ולתת לתינוק
- לא מומלץ לתת מוצרי חלב לפני גיל 9 חודשים-להתחיל ביוגורט לבן ביו
- דבש וחלב פרה- לא לפני גיל שנה
- ביצה- עדיף לקראת גיל שנה
- המרקם של המזון צריך להתאים לגיל התינוק- איכלו ביחד איתו ארוחה משפחתית, להפוך את המעבר לאכילה חיובית ועצמאית!
[ חזרה ]